PAN-EL modularna hotelska soba

DI Čazma predstavio je PAN-EL, odnosno sustav modularnih elemenata za opremanje hotelskih soba, proizvod koji je razvijen u suradnji s mladim hrvatskim dizajnerom Nevenom Kovačićem, a koji obuhvaća baš sve elemente hotelskih soba – od ormara, ormarića i kreveta do rasvjete, zidnih panela i ogledala, a svi se elementi mogu slobodno kombinirati u prostoru. Primjerice, segmentirana podnica kod uzglavlja kreveta omogućuje nesmetano spajanje i razdvajanje kreveta klizanjem u stranu, pa se doslovno u par sekundi od bračnog kreveta mogu napraviti dva jednostruka kreveta. A osim kreveta, i ormari, ladičari, minibar, zidni paneli i ogledala omogućavaju kreiranje kompozicija po želji, pri čemu je važno napomenuti kako ovaj sustav dolazi u velikom broju boja, s više vrsta površinske obrade, madracima i nadmadracima po želji, i niz drugih prilagodbi.

PAN-EL elemente odlikuju pravilne linije, iskrenost i nenametljivost dizajna, a s druge strane funkcionalnost i praktičnost. Izrađeni su od visoko kvalitetnih materijala, a paneli od laganih saćastih ploča omogućavaju jednostavno rukovanje. Kreativnim kombiniranjem elemenata moguće je, osim prilagodbe interijera, postići i različite cjenovne razrede. Tijekom cijelog procesa na raspolaganju stoji i tim arhitekata i dizajnera koji mogu pomoći u rješavanju specifičnih zahtjeva. DI Čazma odnedavno djeluje pod imenom FLO contract, a jedna od glavnih smjernica novog brenda je suradnja s mladim hrvatskim dizajnerima upravo poput autora PAN-ELa, Nevena Kovačića, te se u budućnosti očekuje još ovakvih, novih, kreativnih, a opet personaliziranih rješenja.

PAN-EL je rezultat izvanredne suradnje koju je FLO Contract ostvario s Nevenom Kovačićem iz zagrebačkog design studija Redesign, čiji portfolio obuhvaća raznovrsne projekte: od namještaja do sofisticirane sportske opreme. G. Kovačić u svojim projektima posebnu pažnju pridodaje prirodnoj estetici i logici, pri čemu je glavna vodilja – inovativnost. Uz samostalne projekte njegovog studija, često surađuje s hrvatskim proizvođačima, pa se tako, osim uspješne suradnje s FLO Contractom, može pohvaliti i suradnjom s drugim poznatim proizvođačima i inovatorima kao što su Bagheera ili Prostoria.